First Mover: Bitcoin toont levenstekenen, maar Ether (en de bemanning) steelt de schijnwerpers…

In de race om het dominante cryptocurrency platform te worden, wint Ethereum op Bitcoin.

Kijk eens naar de marktkapitalisatie van ether, de inheemse token van de Etherische blokketen. Op dit moment is de waarde ongeveer 26 miljard dollar. Maar dat cijfer omvat niet alle digitale activa die boven op de Ethereum-blokketen zijn gebouwd, inclusief enkele van de heetste penningen van dit jaar: stablecoins zoals tether en USDC en altcoins zoals Crypto.com’s CRO, Chainlink’s LINK, Compound’s COMP en Kyber’s KNC.

U leest First Mover, CoinDesk’s dagelijkse marktennieuwsbrief. First Mover, samengesteld door het CoinDesk Markets-team, begint uw dag met het meest actuele sentiment rond de crypto-markten, die natuurlijk nooit sluiten, waardoor elke wilde schommel in bitcoin en meer in de context wordt geplaatst. Wij volgen het geld zodat u dat niet hoeft te doen. U kunt zich hier inschrijven.

De gecombineerde waarde van die ERC-20-standaardmunten is ook ongeveer 26 miljard dollar, volgens de dataprovider Messari. Dat zet de marktkapitalisatie van het Ethereum ecosysteem op meer dan $50 miljard – dichter bij de $170 miljard van bitcoin dan als ether alleen zou worden beschouwd.

De vergelijking laat zien hoe het snelle tempo van de ontwikkeling dit jaar op het Ethereum het ecosysteem van de blokketen dichter bij de uitdaging van Bitcoin heeft gebracht. De waardekloof is de afgelopen maand kleiner geworden doordat de prijs van de bitcoin stagneerde, terwijl de vraag naar stabiele munten en een vlaag van activiteit in „gedecentraliseerde financiën„, bekend als DeFi, de waarde van Ethereum en de penningen die ervan afhankelijk zijn, heeft doen ontvlammen.

DeFi tokens blijven hun bull run,“ cryptocurrency analyse bedrijf TradeBlock schreef maandag in een wekelijks commentaar.

Messari, een digital-asset data firm, zei in een rapport dat de dagelijkse vereffeningswaarde van de Ethereum blockchain onlangs schommelde tot ongeveer $2.5 miljard, en voor het eerst sinds ten minste begin 2019 de Bitcoin overtrof.

Ethereum is voorbij Bitcoin geblazen„, schreef Ryan Watkins, een Messari analist, maandag in de post. „Met de toenemende hoeveelheid economische activiteit die op Ethereum plaatsvindt, is het onwaarschijnlijk dat deze trend zich snel zal omkeren, als het al ooit gebeurt.

Het is het laatste hoofdstuk in de competitie tussen projecten om de kritische massa te bereiken in de cryptocurrency industrie. Voor ondernemers en investeerders in de ruimte is het doel om netwerken en projecten op te zetten met voldoende naamsbekendheid, geloofwaardigheid en functionaliteit om snel te kunnen schalen als en wanneer er een massale adoptie komt. Bitcoin, de oudste en grootste cryptocurrency, trok begin 2020 het grootste deel van de hype aan omdat sommige analisten voorspelden dat een eens vier jaar durend evenement, bekend als de „halvering“ van de blokketen, de prijzen tot $90.000 zou kunnen opdrijven. Bitcoin kreeg nog een andere lading steun toen het verspreidende coronavirus de wereldeconomie in de war schoot, waardoor de traditionele markten ineenstortte en de Federal Reserve en andere grote centrale banken ertoe werden aangezet om biljoenen dollars aan vers geld te creëren.

Veel beleggers voorspelden dat de geldinjecties de koopkracht van de dollar zouden verminderen, waardoor de prijs van de bitcoin omhoog zou gaan. Toch is de prijs van bitcoin de afgelopen maanden gestagneerd onder de $10.000, en zelfs de beruchte volatiliteit is verdord – wat de wispelturige cryptohandelaren ertoe aanzet om sneller te handelen.

Bitcoin zit al weken vast in een krappe handelsrange, wat saai is voor een markt die vroeger bekend stond om haar sensatie. Er zijn echter tekenen die erop wijzen dat er dinsdag een verwachte grote stap wordt gezet.

Toch is de prijs van Ether in 2020 met 81% gestegen tot $237, bijna drie keer de 30% winst die Bitcoin op jaarbasis maakt.

Steve Ehrlich, CEO van openbaar verhandelde cryptocurrency makelaardij vaste Voyager Digital, zegt bitcoin ongeveer 15% van handelsvolumes tot dusver in Juli, onderaan van ongeveer 60% voorafgaand aan het halveren van Mei heeft vertegenwoordigd.

„,,Wij hebben een enorme verandering in ons kleinhandelsklantengedrag gezien,“ Ehrlich zei Maandag in een telefoongesprek. „Wanneer de bitcoin extreem plat is op de markt, kijken de mensen naar andere penningen.

In termen van naamsbekendheid en populariteit buiten de crypto-industrie, domineert Bitcoin nog steeds. Volgens een rapport van het handelsplatform eToro en dataprovider The TIE van vorige week verschenen er in juni slechts vier verhalen over DeFi in „non-crypto nieuwsbronnen“, tegenover zo’n 200 over bitcoin.

Er is een groeiend besef dat de 2020 hype van DeFi misschien overdreven is„, schreef Mati Greenspan, oprichter van de cryptocurrency and foreign-exchange analysis firm Quantum Economics, maandag in een e-mail aan abonnees.

Denis Vinokourov, hoofd van het onderzoek bij de in Londen gevestigde eerste makelaar Bequant van cryptocurrency, zei dat het etherische gedeelte een slachtoffer van zijn eigen succes dreigt te worden, de activiteit in de munten die boven op de blokketen worden gebouwd drijft transactieprijzen op.

Deze heropleving van de netwerkprestaties is met een reeks ongewenste gevolgen gekomen,“ schreef Vinokourov in gemailde opmerkingen.

En Jimmy Song, een bekende bitcoin-ontwikkelaar en promotor, vertelde de website CoinMarketCap in een vorige week gepubliceerd interview dat hij denkt dat veel DeFi-projecten niet zullen voldoen aan hun „gedecentraliseerde“ facturering omdat „ze bijna altijd een soort achterdeur moeten hebben voor het geval er iets misgaat“.

„Het is echt gewoon een vorm van gokken met beperkte voordelen voor mensen die het protocol niet onder controle hebben,“ zei Song.

Voor nu, echter, is het ecosysteem van het Etherisch Gebied dichterbij gekomen.

Jack Tan, van het in Taiwan-Gebaseerde kwantitatieve vaste Onderzoek Kronos, vertelde CoinDesk Daniel Cawrey dat hij ether ziet raken $500 tegen eind dit jaar. Dat zou meer dan de marktkapitalisatie van de ether verdubbelen, om niets van om het even welke potentià „le verhogingen van de waarde van ERC-20 penningen te zeggen.

Ether het platform heeft zijn werk gedaan,“ de cryptocurrency investeringsfirma Arca schreef maandag in een wekelijkse blogpost.

Handelaren doen blijkbaar ook hun werk – na de actie.

BTC: Prijs: $9.347 (BPI) | 24-Hr Hoog: $9.363 | 24-Hr Laag: $9.152.

Trend: Bitcoin toont tekenen van leven op dinsdag met prijzen boven de $9.340 in de perstijd, wat een winst van 1,9% op de dag betekent. In het bijzonder, heeft de cryptocurrency geen meer dan 1% beweging sinds 9 Juli getuigd.

De 4 uur durende grafiek laat zien dat de cryptocurrency hoger heeft gebroken dan de vier weken durende vernauwing van de prijsklasse. De doorbraak wordt ondersteund door een boven-50 of bullish meting van de relatieve sterkte-index. Ondertussen drukt het MACD histogram hogere balken boven de nullijn, een teken dat de opwaartse beweging tempo kan krijgen.

De onmiddellijke weerstand bij $9.480 – een lagere hoogte die op 9 Juli wordt gecreà „erd – zou aan test in de loop van de volgende uren kunnen worden gezet.

De goedkeuring boven dat niveau zou een Bollinger band (vluchtigheidsindicator) breakout op de dagelijkse grafiek bevestigen en zou een rally tot $10.000 kunnen opleveren.

De bias zou bearish worden als de cryptocurrency acceptatie vindt onder de $9.000. Verkopers hebben echter meerdere malen gefaald in de afgelopen twee maanden om voet aan de grond te krijgen onder die psychologische steun.